Νέα δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμήνι

«Δεν είχα κάποιο σχέδιο όταν ξεκίνησα… το ένα έφερε το άλλο. Τα παιδιά ήταν άρρωστα. Και είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα μαγειρευτό φαγητό στη μία γωνία και στην άλλη γωνία να τους μαθαίνουμε γράμματα. Μετά ήρθαν οι άστεγοι, βάλαμε κρεβάτια. Μετά φτιάξαμε λουτρά για να πλένονται τα παιδιά και το ένα έφερε το άλλο, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, με τη μία ανάγκη να γεννά την επόμενη..» (πατήρ Αντώνιος)
Προφανώς και δεν υπήρχε σχέδιο. Το μοναδικό «σχέδιο» ήταν η γιατρειά, η ανακούφιση, η επούλωση  των τραυμάτων στις ψυχές των παιδιών, των γονιών που λύγισαν υπό το βάρος μιας ζωής που δύσκολα κυλούσε.
Το μεγαλείο αυτού του «σχεδίου» είναι η αγάπη και απ΄ αυτή ο πατέρας Αντώνιος διαθέτει περίσσευμα επί δυο δεκαετίες τώρα, ένα περίσσευμα που μπολιάστηκε και πολλαπλασιάστηκε γιατί αγκαλιάστηκε και αγκαλιάζεται καθημερινά και από άλλους ανθρώπους όλων των κοινωνικών, οικονομικών και επαγγελματικών τάξεων.
Ο κ. Λούλης, δώρισε στην Κιβωτό του Κόσμου την προσωπική του κατοικία και 25 στρέμματα που την περιβάλλουν στο Διμήνι του Βόλου, με στόχο να φιλοξενηθούν παιδιά της Κιβωτού που θα έχουν την ευκαιρία εκτός από το ότι θα διανέμουν σε ένα θαυμάσιο σπίτι, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στα έτοιμα εργαστήρια που υπάρχουν στο χώρο (πετρόμυλος, αποστακτήριο, φούρνος-ζυμαρικά, οινοποιείο, τυροκομείο, μύλος ζωοτροφών), φάρμα ζώων, θερμοκήπιο λαχανικών,κ.α
Το συγκεκριμένο σπίτι στο Διμήνι έχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 35 παιδιών και χθες έφτασαν τα πρώτα 16 παιδιά που ήρθαν από την Πωγωνιανή Ιωαννίνων, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουν τέσσερα από την Αθήνα και άλλα τέσσερα από Χίο. Από τον καινούργιο χρόνο και σταδιακά θα έρθουν και τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία στο σύνολό τους είναι αγόρια δημοτικού και γυμναστήριο.
Οι εθελοντές της Κιβωτού του Κόσμου μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, κυρίως είναι ιδιαίτερα χρήσιμες οι επιστημονικές εθελοντικές υπηρεσίες (εκπαιδευτικοί για ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολόγοι, γιατροί, οδοντίατροι, κ.α), χωρίς να παραγνωρίζονται και οι καθημερινές ανάγκες σε καθαριότητα, μαγειρική και εννοείται και χρηματικής ενίσχυσης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη δομή (Κιβωτός του Κόσμου Διμήνι Βόλος), καθημερινά 9:00-17:00 και το Σαββατοκύριακο 10:00-15:00 στο τηλέφωνο 24210-77020 ή στο e-mail:kivotosvolos@gmail.com Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, ο οποίος δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, αλλά αποκλειστικά από την ανταπόκριση του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκεται σε ανάγκη. Η δράση της είναι πολύ-επίπεδη υποστήριξη στα παιδιά που φιλοξενεί στις δομές της και στις οικογένειές τους όπου αυτές υπάρχουν και ενδιαφέρονται για το παιδί.
ert.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου