Στην Philoxenia 2016 η Περιφέρεια Θεσσαλία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην 32η Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Philoxenia 2016», η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με την έκθεση Hotelia, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης, από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2016.
Οι 621 εκθέτες που έλαβαν μέρος στην Έκθεση, οι 383 προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες και τα 5.000 προγραμματισμένα επιχειρηματικά «ραντεβού» αναδεικνύουν την έκθεση Philoxenia 2016 σε σημαντικό τουριστικό γεγονός.
Με τη συμμετοχή της στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υλοποιεί τον βασικό άξονα της πολιτικής της για τον τουρισμό, που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος καθώς και η αναβάθμιση του επιπέδου και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο η ανάπτυξη του τομέα και να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που αποδίδει ο τουρισμός στην οικονομία και στην κοινωνία.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας φιλοξενήθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαγγελματικά ραντεβού με πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία από χώρες «στόχους» με στόχο τη σύναψη άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών.
Θετικά ήταν τα μηνύματα και οι προοπτικές για αύξηση της τουριστικής κίνησης το 2017 στην περιοχή μας, οι θεσσαλικοί προορισμοί (Μετέωρα, Σποράδες, Πήλιο, Λίμνη Πλαστήρα, Όλυμπος, παράλια της Λάρισας) καθώς και οι διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, κέρδισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης.
Η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Philoxenia 2016 επιβραβεύθηκε από τους διοργανωτές, οι οποίοι και της απένειμαν βραβείο για το περίπτερό της.
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου