Πόλη 2.500 ετών ανακάλυψαν στο Βλοχό Καρδίτσας

Το τείχος της ακρόπολης του Βλοχού ήταν γνωστό στους αρχαιολόγους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του δήμου Παλαμά στην Καρδίτσα. Τώρα όμως οι έρευνες, στο πλαίσιο του διεπιστημονικού προγράμματος του υπουργείου Πολιτισμού και του Σουηδικού Ινστιτούτου, φέρνουν στο φως εντυπωσιακά στοιχεία για τον «άγνωστο» οικισμό, που φαίνεται πως κατοικήθηκε από την αρχαϊκή εποχή ώς τα βυζαντινά χρόνια.

Οι έρευνες ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποκάλυψαν κατάλοιπα εντυπωσιακών αψiδωτών και κυκλικών κτηρίων, ενώ βρέθηκαν αρχαία νομίσματα και κεραμική που χρονολογούνται στον 5 αιώνα π.Χ. Για τα επόμενα δύο χρόνια οι επιστήμονες θα επικεντρωθούν στη χαρτογράφηση και μαγνητική διασκόπηση του χώρου.
Στο τέλος της τριετίας θα δούμε πώς προχωρήσουμε» δήλωσε στο in.gr η προϊσταμένη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, Μαρία Βαϊοπούλου.

«Εντοπίστηκαν πολύ μεγάλα κτήρια. Φαίνεται συνεχής κατοίκηση του οικισμού από την αρχαϊκή εποχή ώς τα βυζαντινά χρόνια. Ξέραμε πως το τείχος δεν είχε ποτέ χαρτογραφηθεί. Δεν γνωρίζαμε, όμως, τι κτήρια είναι κρυμμένα κάτω από τη γη» πρόσθεσε.

in.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου