Ξένοι το 90% των τουριστών σε Καλαμπάκα – Μετέωρα


Έλευση ξένων τουριστών στο 90%, δείχνουν τα στοιχεία του πρώτου διμήνου λειτουργίας του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Καλαμπάκας.
Επισκέπτες από χώρες της Ευρώπης αλλά και από την Ινδία, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, καταγράφηκαν από τη νέα Τουριστική Υπηρεσία του Δήμου, αποτυπώνοντας τη ταυτότητα των τουριστών που επιλέγουν ως προορισμό διακοπών την περιοχή της Καλαμπάκας, έχοντας ως πόλο έλξης της Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων. Για τη σημαντική λειτουργία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης, Δομή η οποία στήθηκε με τη σημαντική οικονομική συνδρομή της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου και λειτουργεί στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης.
Το εντυπωσιακό των στοιχείων του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου είναι ότι από τους 1.269 τουρίστες που πέρασαν από Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, μόλις το 10% είναι Έλληνες, με το υπόλοιπο 90% να συνθέτει ένα παζλ τουριστών από όλο τον κόσμο. Πρωτιά στην επιλογή της Καλαμπάκας-Μετεώρων ως τουριστικό προορισμό έχουν οι Ισπανοί και ακολουθούν οι Γάλλοι, οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, ενώ δεν λείπουν και επισκέπτες από τις μακρινές ηπείρους της Αμερικής και της Αυστραλίας”. 
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου