Παράνομο κυνήγι στον προστατευόμενο υγρότοπο της Κάρλας


Παράνομο κυνήγι γίνεται στον Τεχνητό Υγρότοπο της Κάρλας, παρότι είναι περιφραγμένος και στο μεγαλύτερο τμήμα του προστατεύεται από τις διατάξεις περί γενικής απαγόρευσης θύρας του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Κάρλας.
Αυτό καταγγέλλει ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου, ύστερα από τον εντοπισμό τραυματισμένου νεαρού φοινικόπτερου, το οποίο διαπιστώθηκε ότι έφερε σκάγια από κυνηγετικό όπλο. Παράλληλα, ο Φορέας επισημαίνει ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες έναντι των παραβατών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Φορέα, το  Σάββατο 24/12/2016, μετά από επικοινωνία με μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου πραγματοποίησε αυτοψία κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισε και περισυνέλλεξε, τραυματισμένο νεαρό άτομο φοινικόπτερου – Phoenicopterus roseus, το οποίο απεστάλη για περαιτέρω περίθαλψη στην οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη.
Όπως διαπιστώθηκε μετά από ακτινολογική εξέταση, το φοινικόπτερο έφερε σκάγια από κυνηγετικό όπλο. Ο περιφραγμένος χώρος του Τεχνητού Υγροτόπου δέχεται  μεγάλο αριθμό κυνηγών, παρότι το μεγαλύτερο τμήμα του προστατεύεται από τις διατάξεις του Καταφυγίου Άγριας Ζωής Κάρλας, για το οποίο ισχύει γενική απαγόρευση θήρας.
Ο Φορέας Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε. θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες έναντι των υπευθύνων παραβατών, οι οποίοι παραβιάζουν κάθε νομικό κείμενο περί  προστασίας της άγριας ορνιθοπανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος. Ζητά επίσης την συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον συντονισμό δράσεων αποτροπής επιπλέον παρόμοιων περιστατικών. Τέλος, παρακαλούνται οι δημότες του δ. Ρήγα Φεραίου και οι επισκέπτες να καλούν στo τηλ. 2480-73993 όταν αντιλαμβάνονται τέτοιου είδους κινήσεις.
ert.gr
Share on Google Plus
    Account Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου